Skandiabanken øker sikkerheten…og forkludrer hverdagen til kundene

La meg for det første si at jeg vært fornøyd Skandiabanken-kunde i flere år. Jeg syns nettbanken deres har fungert bra, vært rask og hatt høy tilgjengelighet. De har hatt noen problemer nå og da, nå nylig i sammenheng med innføring av BSU, men det har ikke vært noe som har irritert meg nevneverdig. Jeg syns også sikkerhetsløsningen deres har vært god, med bruk av sertifikat, og engangspassord på SMS for nedlasting av dette. I Opera har man også et «Master password» man må skrive inn hver gang man bruker sertifikatet sitt. At man slipper knotet med engangskoder som er vanlig i mange andre nettbanker har vært en ting som har vært med på å gjøre Skandiabanken så brukervennlig som den er. Det er derfor med en anelse vemodighet at jeg leser at Skandiabanken øker sikkerheten for kundene sine ved at de nå også vil innføre engangspassord ved innlogging. Det de dessverre også gjør, er at de forkludrer hverdagen til kundene sine.

Det betyr at jeg nå enten må passe på en liten lapp med en haug koder på, eller knote med tilsending av engangspassord på mobil hver ENESTE gang jeg skal logge inn på nettbanken. Som om jeg ikke har nok av lapper, kort og dilledall som jeg må passe på fra før av. Vi Skandiabankenkunder skal tross alt kanskje bare være glade for at vi i det minste slipper kodekalkulatortullet til Posten og andre steinalderbanker, men jeg vurderer allikevel å skifte nettbank nå.

Reklame

En kommentar om “Skandiabanken øker sikkerheten…og forkludrer hverdagen til kundene

  1. Hahaha! Ja du er nok ikke den beste personen i verden til å ta vare på en liten lapp over lengre tid 😛 Hihi det kan bli morsomt.. Men du skal nok også få store problemer med å finne deg en bank som ikke har engangskoder hver gang man betaler regninger.. Jeg er veldig fornøyd med Nordea, som har en liten kalkulatordings som du får kodene dine på.. Denne er det ikke så lett å miste!!! Dessuten trenger du den bare ved betalinger/ overføringer. Hvis du vil sjekke saldo eller bevegelser på konto holder det med et selvvalgt brukernavn og passord 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s