Hvordan bli en ekte fortaus-bølle?

Siden jeg går både til og fra jobb og generellt benytter meg flittig av apostlenes hester i Oslos gater ser jeg mye rart og ikke minst mange imponerende «fortaus-bøller.» Jeg har etterhvert plukket opp endel av triksene deres og vil i denne artikkelen forsøke å gi noen generelle råd og tips om hvordan nettopp du også kan bli en ekte «fortaus-bølle»!

Advarsel: Artikkelen kan inneholde en smule sarkasme.

Murder in Amsterdam Sept 2008

Det første rådet jeg vil gi er at du forsøker å gå så midt på fortauet som mulig. Husk at på fortau gjelder ikke noe slikt tull som høyreregler eller lignende og du kan utmerket godt breie deg midt på fortauet. Er du i tillegg så priviligert, som mange av våre nye landsmenn, at du har en stor familie, så ta gjerne med deg denne når du er ute og går. Har du ikke barnevogn med to seter kan du til nød benytte en enkelt-sete barnevogn, men uansett barnevogn eller ikke, sørg for all del for at alle i familieflokken holder seg på fortauet, og at alle går ved siden av hverandre. Jeg kan ikke stresse dette poenget nok. Dersom det kommer noen i mot, eller noen bak dere syns de helt sikkert det bare er trivelig å måtte vike ut i veien for å komme forbi dere!

Har du ikke verken barnevogn eller stor slekt du kan dra med deg på tur i Oslos gater, fortvil ikke, store trillebagger kan til en viss grad gjøre samme nytten (på alle måter). Dersom du ikke oppnår tilstrekkelig bredde ved hjelp av mennesker eller andre hjelpemidler, sørg da for å ikke gå konsekvent midt i fortauet, men ha det som en rettesnor og legg på en viss vilkårlig vingling til sidene. Slik sørger du for at det blir umulig for dem bak deg å beregne hvor du har tenkt deg og de vil holde seg bak deg. I tillegg anbefales bruk av hodetelefoner og mobiltelefoner slik at du unngår å bli distrahert fra dine gjøremål ved å (gud forby) bli oppmerksom på signaler i bybildet rundt deg.

Er du en flittig SMS-bruker? Hvorfor ikke gjøre all SMS-skrivingen din mens du går på et trangt fortau med masse mennesker på? Da er du både kjempeeffektiv og du slipper å konsentrere deg om hvor du går, siden alle andre må sørge for å vike unna deg!

Mitt viktigste råd er, ikke stress; alle rundt deg som haster av gårde gjør det sikkert ikke fordi de har dårlig tid, de bare liker å haste rundt! Derfor, ta deg alltid god tid når du går på fortauet. Gå akkurat passe sakte (husk vinglingen) så er du sikker på å skape trafikkork bak deg! Mange har tendens til å følge det generelle tempoet til andre på fortauet, og for disse kan det være vanskelig å senke hastigheten tilstrekkelig. Er du en av disse anbefales SMS-skriving, lesing, brillepussing, mynttelling, mobil-tv(!) og lignende aktiviteter. Disse har gjerne en tendens til å ufrivillig dra ned tempoet ditt, til glede for alle andre på fortauet.

Sist, men ikke minst; stopp gjerne også helt tilfeldig opp innimellom for å se nærmere på et eller annet uviktig, og dersom du skulle treffe på noen kjente, eller ukjente, stopp opp og slå av en prat, men pass på at dere stiller dere på tvers av fortauet. På den måten unngår dere at folk på en enkel måte kan passere på siden av dere, men istedet får må vike ut i veien, eller presse seg i mellom dere!

Det var noen raske tips om hvordan du på en rask og enkel måte kan bli en profesjonell fortausbølle! Så, ut å gå en tur!

Og husk, øvelse gjør mester! 😉

Reklame

2 kommentarer om “Hvordan bli en ekte fortaus-bølle?

  1. Ypperlig poeng, dette her. Hvor ofte har jeg ikke gått og tenkt akkurat det samme? Jo så sannelig; altfor ofte.
    Spesielt på handlesenter er det viktig å gå side om side og få med seg utsikten og landskapet på sidene. For all del, ta den tiden du trenger, det er jo deg det handler om her i verden.

  2. Haha! Og dette komer fra deg birger? Som er født og oppvokst i gimstad hvor alle er skjønt enig om at den absolutt beste plassen i verden å stoppe opp for å prate med folk på er midt i en eller anne døråpning som helst brukes flittig av mange? Guuuuuud hvor lite jeg savner å dytte til side flokker av gjenger på oddensenteret som av en eller annen grunn bestandig møter hverandre i døra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s