Du vasker som en full sjømann!

Nå har jeg endelig fått bekreftet mine mistanker via den store vasketesten; jeg kan ikke vaske tøy. Faktisk var det verre enn jeg trodde, testen fortalte meg rett ut at jeg vasket som en full sjømann (2 rette av 10 mulige).

Du hater rett og slett å vaske klær og har nok mest av alt lyst til å brenne skittentøyet fremfor å vaske det. Det at du sjeldent vasker klær resulterer ofte i at du mot slutten av uken har et noe spesielt antrekk bestående av absolutt siste rest fra skapet. Du utsetter klesvaskingen til du absolutt må og har derfor en stor bugnende skittentøyskurv til en hver tid. Når du endelig tar deg sammen og iverksetter går det dessverre stort sett galt (og du slutter aldri å forundre deg over alt som faktisk kan skje i løpet av en forholdsvis kort maskinvask.) For eksempel har du god erfaring med at hele vasken er full av små papirbiter fordi du glemte å ta ut kvitteringer ol. fra bukselommen før du satte i gang maskinen. Kanskje har det også hendt at maskinen har blitt ødelagt fodi du har glemt å ta ut nøkler, verktøy osv. ut av kommene? At sokker forsvinner er en vanlig opplevlese og til tider er bådu du og huden din irritert fordi du oppfatter det som gnient å bruke målebeger.

Dette med tøyvasking er en komplisert vitenskap, man skal nemlig tøy av samme stoff sammen, samme farger sammen, og på alskens forskjellige temperaturer. Man ender jo opp med et uttall antall permutasjoner, som tilsier at man må vaske to plagg av gangen, som hvis man skulle fulgt disse reglene slavisk hadde ført til at man måtte vaske 10 maskiner for å komme igjennom dunken. Unødvendig å si er ikke dette praktisk gjennomførbart så man må ty til kompromissløsninger; skal man la fargekrav, temperaturkrav eller tøytype-krav få førsteretten?

Finnes det noe kurs for dette mon tro? Jeg kunne godt tenkt meg å ta ta en vaskemaskinoperatørssertifisering. Eller, strengt tatt burde jo ikke dette vært min jobb!

Reklame

3 kommentarer om “Du vasker som en full sjømann!

  1. og hvor finner jeg denne testen? kunne tenkt meg å grisebanke deg i klesvask! hilsen ei som faktisk har strøket en duk idag !

  2. ja linken din funka ikke mer… men etter litt detektivarbeid på nett var det selvfølgelig fullt mulig å finne frem til testen 🙂 selv om resultatet er glemt for lengst, så var jeg heldigvis hverken full eller sjømann i alle fall!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s