Sykkelburet

I løpet av sommeren ble det høytidelig avduking av et monter med sykkelting til Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen, og under min siste «byvanding» fikk jeg den tvilsomme glede av å se dette buret. Et svært glassbur plassert midt i Grimstad sentrum som inneholder to sykler og noen sykkeltrøyer?!

Sykkelburet

Hva i alle dager skal man med dette, er dette alt man har å vise fram i Grimstad? Ærlig talt, selv om sykling og glassbur sikkert er trendy syns jeg dette er en av de mest håpløse idéene man har kommet opp med i denne byen. Man tyner alt man kan ut av at stakkars Ibsen tilfeldigvis gikk som apotekerlærling her et par år, og når det endelig er noen andre som klarer å gjøre noe som Grimstad kan skryte litt av, som å karre til seg en etappeseier eller to i «Tour de France» så skal man jammen ha syklene, draktene og gud vet hva i glassbur. Og for hvor lenge da? De neste hundre år?

Dette er så navlebeskuende og usexy at jeg blir kvalm.

Reklame

5 kommentarer om “Sykkelburet

 1. Ellers er det vel noen som har et markeringsbehov i påvente av et ABM-bygg til noen titalls milioner å slå seg på brystet for. Vår tidligere rådmann Flåte tok jo hele æren av kulturhuset som private nå må ta seg av. Lenge leve stormannsgalskapen!

 2. «Du glemte nazisten, men det var like greit…»

  Nazi eller ei, Hamsun er en av våre aller tøffeste forfattere. Han bodde store deler av livet sitt her (frivillig, i motsetning til han andre), og må vel være den eneste grimstadmann som har fått en nobelpris i litteratur… Ikke en helt liten bragd.

  Om det er noen man burde ha en statue av i denne byen så er det av denne eksentriske mannen.

  Forøvrig har jo dette sykkelburet stått der lenge nå, og jeg synes det var en ganske morsom installasjon, litt tøft, det er viktig å fokusere på Grimstad som et sted for de tole ûbermench, særlig når flesteparten av innbyggerne totalt mangler kvaliteter – etter generasjoner med innavl.

  Selv om man ligger i gjørma, er det lov å se mot stjernene!

 3. Hvordan ble Hamsun rota inn i kommentarene om sykkelburet? :O Greit nok.. men det var da voldsomt så saklige folk skulle være 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s