Akronymer og leetspeak

Det kan hende innimellom at jeg går ut av mitt gode skinn og benytter meg av såkalte akronymer, spesielt i dette tilfellet Internettakronymer som f.eks. AFAIK, LOL (eller dialektformen lulz) og IIRC. Det hender også av og til at noen reagerer med et stort spørsmålstegn. Derfor tenkte jeg det kunne være kjekt å ha en liten post å referere til hver gang det skjer.

For en stor og relativt komplett oversikt over internettakronymer kan du gå til http://www.gaarde.org/acronyms/. Dersom du heller foretrekker et kort sammendrag av de viktigste kan du besøke http://www.netlingo.com/top20teens.cfm. Og dersom du ikke engang orker å kikke på den så kan du se denne flotte reportasjon som omhandler dette temaet og leetspeak.

«Don’t be left in the darkness! It’s a potentially dangerous code!»

Reklame

3 kommentarer om “Akronymer og leetspeak

  1. ???!!!??!!?! For det første skjønner jeg ihvertfall såpass at dette ikke einer seg for de med normalinteligens, for det andre hadde jeg ikke lyd på videoen siden jeg nå er på jobb, så hørte heller ikke hva de sa, det du skrev i teksten før videoen var som Pakistansk i mine ører! Dvs uforståelig 😉 nå skal jeg snart på lønningspils med jobb og sitter her den siste halvtimen og koser meg med Birges Blogg og gleder meg over at det er fredag! HUGS

  2. Selv anser jeg meg for å være utrolig god på det her 🙂 Henviser da til mitt quiz resultat på start.no som går på leet-kunnskaper 🙂 Facebook er tingen vettu 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s