Tsjernobyl – 20 år

I dag er det 20 år siden den verste atomkraftulykken i menneskehetens historie. Tsjernobyl er blitt et synonym for farene forbundet med atomkraft og står som et skremmende eksempel på hva slags tragedier uforsiktighet med atomkraft kan utløse. Den dag i dag er det mange som sliter med ettervirkningene av denne ulykken, og flere generasjoner i Ukraina og Hviterussland vil måtte slite med strålingen i fremtiden.

De fleste av dagens reaktorer er heldigvis av en langt mer sikker type, men fremdeles finnes det reaktorer av Tsjernobyltypen i drift, og dagens terrorbilde gjør farene rundt atomreaktorer høyst aktuell.

Du kan lese mer om Tsjernobylulykken på:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s