Eksperimentet

Etter å ha ramlet innom Steve Pavlinas blogg her om dagen og lest en god del, bestemte jeg meg for å gjøre om litt på rutinene mine (evt. mangelen på de). Siden torsdag i forrige uke så har jeg stått opp kl. 6 hver dag, og det har jeg tenkt å fortsette med i totalt 30 dager, i første omgang. Det burde ikke bli så vanskelig siden jeg er vant med å stå opp mellom 7 og 8 for å gå på jobb/skole (bortsett fra helger som det gjerne har blitt 12-13…). Da får jeg tid til å først spise litt frukt, så ta en kort joggetur. Deretter kan jeg trene litt eller rydde, dusje, spise frokost, få med meg de siste nyhetene og sjekke e-post! Kl. 6 er ikke helt bombastisk, jeg kan tøye det litt, men det viktigste er at jeg sover maks 7.5 timer, og tilbringer mesteparten av tiden i senga til å sove (ikke noe mer laptop på senga, heller prøve å lese litt før jeg legger meg).

Jeg har også valgt å gjøre noen andre justeringer i samme omgang.
For det første; begrense TV-bruk. Jeg har vært vant til å alltid ha på TV, selv om jeg ikke følger med. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem er å skru på boksen, og det siste jeg gjør før jeg legger meg er å skru den av. Det er blitt en vane å ha den bakgrunnsstøyen der uansett hva jeg driver med. Fra nå av så vil jeg sjekke TV-programmet i løpet av dagen, markere det jeg vil se, og holde meg til det. Og ikke minst, faktisk se det, uten å drive med andre ting samtidig. 90% av det som går på TV er uansett dritt og prøver kun å gjøre deg til en apatisk slave av TV-apparatet.

Nummer to: Spise litt mindre egg & bacon. Jeg er glad i egg & bacon, men jeg merker jeg kanskje begynner å bli litt redd for å bli litt lei av å spise det hver dag, selv om det er fordømt godt. Så, fra nå av blir dette hovedsaklig helgekost (veldig veiledende dette punktet). Dessuten har jeg hørt noen rykter om at det kanskje heller ikke er så sunt.

Og til slutt, kutte ut røyk og kaffe i ukedagene. Dette er dop som forvirrer huet og forstyrrer søvnrytmen (spesielt kaffe). Jeg er ikke spesielt avhengig av noen av delene så dette punktet burde gå greit. For et par uker siden bestemte jeg meg også for å prøve å slutte med snop (cola, chips og sjokolade) i ukedagene. Dette er mye vanskeligere da jeg er sterkt avhengig av cola.

Oppdateringer følger! Hold deg fast! 😉

Reklame

En kommentar om “Eksperimentet

  1. «men det viktigste er at jeg sover maks 7.5 timer, og tilbringer mesteparten av tiden i senga til å sove» :O Kjedelig du dah… :O bra det går fort for deg 😛 nei huff da….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s