Krabber

Jeg var ute på sjøen og fanget krabber for en liten stund siden. Det ble vel ikke den helt store suksessen, siden fangsten var, vel, alt du ser i den lille gryta her. Heldigvis husket jeg å få knipset et bilde, for en herlig følelse å putte levende selvfangede krabber opp i kokende vann på sitt eget kjøkken!

Krabbene ble forøvrig raskt og brutalt konsumert og skylt ned med et par kalde av meg og en kamerat bare et et par timer senere.

Nå vet jeg sikkert mange av dere sitter og tenker «jammen, hva med oppskriften!», og selvfølgelig skal dere få oppskriften på noe av det hotteste man kan spise på sensommeren/høsten!

Oppskrift følger…

Oppskrift

Man tager 5 krabber, fortrinnsvis levende, av varierende størrelse (her variende helt fra nesten-normal stor til sandkrabbe-størrelse). Disse trenger man ikke å gjøre noe mer med foreløpig, men pass på å ha de i en bøtte eller noe som de ikke kan kravle ut av, mens du koker opp en gryte med vann. I mitt tilfelle holdt det med denne gryten som rommer knappe 3 liter vann. I dette vannet skal du også huske å ha salt, hvor mye må du nesten smake deg frem til selv, men ikke vær beskjeden. 2-3 gode spiseskjeer pr. liter vann er ikke ueffent, og bruk havsalt om du har (det bør du)!

Etter at vannet har kokt opp så er det bare å putte krabbene i og la dette putre og kose seg i en halvtimes tid. Etter dette heller du ut vannet og peller ut krabbene. Under krabbene finner du noe som ligner på et lokk, brett dette opp og legger krabben (riktig vei) på et fat, med dette lokket som en hale bak seg. Da får krabben rent av seg litt. La krabbene hvile litt så de ikke er helt gørrvarme når de skal fortæres, eventuelt kan du la de stå til frokost. Skal du ha de til neste kveld setter du de heller inn i kjøleskapet.

Reklame

En kommentar om “Krabber

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s