Eksperimentet – en oppsummering

Mange av dere har lenge etterlyst en oppsummering, og det forstår jeg selvfølgelig svært godt. Det er tross alt snart to måneder siden jeg skrev den lange posten om endringer jeg hadde tenkt å foreta meg og forsøke så godt jeg kunne å etterleve i 30 dager. Det er vel ikke akkurat til å legge skjul på at det ikke har gått fullt så bra, men, helt mislykket føler jeg allikevel ikke at det har vært. Hele den første uken gikk veldig bra, jeg var oppe kl 06 og jogget et par kilometer, men så skjedde det kritiske ting helgen etterpå som gjorde at jeg ikke følte jeg kunne fortsette med dette. Nå er det også blitt altfor kaldt til å fortsette med det! Da har jeg heller ikke noe jeg kunne tenke meg å finne på som gjør at det er bryet verdt å stå opp kl. 06, så nå står jeg opp ca. kl 07 som vanlig, men jeg har hørt rykter om at svømmehallen har morgensvømming, det kunne vært interessant å se på.

Nå har jeg begynt med kickboxing igjen. Det er to dager i uka, og en dag i uka går jeg også i svømmehallen. Jeg har også klart å kutte ut kaffe og brus i ukedagene helt. Jeg føler faktisk ikke at det store behovet for det heller. Jeg drikker ikke stort av det i helgen heller. Jeg tar som regel en kopp kaffe på fredagen og klarer meg med en halvannen liter cola i løpet av helgen. Jeg foretrekker heller å ta et par øl eller et glass vin etter at jobbuken er ferdig! 😉

Egg & bacon er det også blitt meget mindre av, kun 2-3 ganger i uka nå. TV har det nok dessverre ikke blitt mindre av, og jeg er falt tilbake på gamle vaner når det gjelder planlegging av TV-tid. Her er det dog viktig å trekke fram at min partner også i en stor grad er slave av dette apatiserende apparatet, og vi syns nok det er altfor greit å svitsje på boksen og slenge beina opp i sofaen..

Så for å oppsummere kan man nok trygt si at jeg tok meg vann over hodet, men på den annen side var det slettes ikke forgjeves. Jeg har blitt mer bevisst på hvilken effekt gode rutiner, trening og avholdenhet fra farlige stoffer (som cola og kaffe) gir. Takket være dette har jeg fått en mye bedre nattesøvn. Jeg trodde kanskje det var noe galt med meg siden jeg ofte slet med å få sove, men etter å ha justert litt på vanene mine, og det er ikke akkurat snakk om store forandringer, både sovner jeg lettere, sover bedre, og våkner mer uthvilt! 🙂

Reklame

En kommentar om “Eksperimentet – en oppsummering

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s