Welcome to the social…

I disse Web 2.0-dagene kan det være vanskelig å orientere seg blant de mange sosiale nettverkene på Interwebbene, og det kan være svært vanskelig å velge hvilket man skal velge å delta i. Derfor har jeg bestemt meg for at en liten oversikt over alternativene og min anbefaling er på plass.

Vi skiller først mellom internasjonale og nasjonale nettverk, og tar for oss alternativene som finnes i Norge først.
De største aktørene her er de såkalte nettavisene, det er ikke så rart siden de i løpet av mange års agressiv nettbruk har opparbeidet seg et solid kundegrunnlag og kan gå inn på hvilket som helst område på interwebben det skulle være og hente ut en gevinst. Vi har sett dette lenge i form av blogging, spill, tegneserier osv. Vi har også begynt å få YouTube-kloner og lignende.

Mest penger er det utvilsomt å hente i de sosiale nettverkene, Dagbladets tjeneste Blink.no har lenge vært eneveldende på området, men i fjor lanserte også VG sin Nettby og TV2 sin «meside». Felles for alle disse er at de er noe møl, og ikke er verdt en dritt uten at «alle» er på samme nettverk. Nå emigrer store deler av massen fra Blink til Nettby, og senere vil de migrere over til «meside» eller andre nettverk. Er Nettby eller «meside» så mye bedre?
Nei, men det er det som er trendy og in akkurat nå, så det er selvfølgelig her du også burde skrive det inn i dag.

Det samme ser vi har skjedd i internasjonal sammenheng. Den første store aktøren her var «Friendster,» men det er det bare bestemødre som bruker nå. Deretter kom Google med sin Orkut og til sist MySpaces (ikke kom med fjasekommentarer om at det finnes mange andre også, de bryr vi oss ikke om), som pr. idag er verdens største sosiale nettverk.

Men MySpace er også ansett som gammeldags og avlegs av dagens fjortisser som for lengst har hoppet på nye og mer trendy nettverk som bl.a. «Bebo.» Så hvis du skal gå internasjonal så er Bebo tingen for deg!

Uansett hvor du velger å registrere deg (om du da ikke er registrert for lengst), husk at ord som «venner» og kompiser er ut og gammeldags, i disse Web 2.0-dagene handler alt om «sosiale nettverk» og «kontakter». Fordi det er hipt.

Reklame

9 kommentarer om “Welcome to the social…

 1. Hoho, ja du kan få sagt d du, jeg må da med andre ord, for og følge DINE hotte og trendye meninger og synspunkt bytte deg fra «kjæreste» til «kontakt» på både blink og nettby, i og med at jeg har profil begge steder! Snakk om og være trendy btw! Neej, d blir litt mye jobb for min del, holder i massevis og skrive dagbok og oppdatere sidene fra tid til annen;) hihi! Fra spøk til alvor..eller ikke:p

 2. hoho, ja du kan få sagt det du! 😉
  Hmm, meen jeg tror ikke jeg gidder og bruke energi på og forandre alle vennene mine både på Blink og Nettby (for det er klart jeg har profil begge plasser), til «kontakt» bare fordi selveste Birger sier det er trendy 😛
  Ellers et ok innlegg 🙂

 3. Hei trendguru Birger-bror! Jeg trenger litt hjelp her. Det virker som facebook er i vinden for tiden, men er det egentlig hot&trendy? koz&klemz fra søs

 4. Når kommer det noe om facebook egentlig? :O Finnes det noe mer hot og trendy? Alle som kryper og går er presentert, og jeg regner med at det er nettopp derfor du IKKE er det.. 😛 Noen kritiske ord?

 5. Forresten.. for å forsikre meg om at du ikke hadde noe innlegg om facebook, forsøkte jeg for første gang trendsøket ditt.. Og siden jeg ikke fikk noe treff på facebook, kom denne uheldige mld opp: «Fremdeles ikke funent det du lette etter?» Kanksje mr Birger vil ta en liten stavekontroll her?

 6. Det finnes vel hardly noe mer hot og trendy enn facebook for tiden nei. Er vel snart på tide å revidere denne posten.

  Har satt stavekontorll på todo! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s