Husholdningskostnader

(OPPDATERT DATERT: Hmm, glemte visst å publisere denne posten…)

Så hva koster det å leve (ja, man må også ha litt øl og snop ;))?
Det skal jeg forsøke å belyse i denne artikkelen med et par trendy gradiente 3D-grafer fra Excel i kombinasjon med elektroniske spor!

Det har seg nemlig slik at Skandiabanken i år lanserte såkalt «avansert søkefunksjonalitet», som gjør at man kan søke på transaksjoner over perioder, med visse kriterier som beløp, tekst, mottaker osv. Jeg tenkte at dette måtte jo kunne brukes til noe, og siden jeg stort sett bruker kort når jeg handler i butikk fant jeg ut at utregning av husholdningsutgifter måtte være et ypperlig bruksområde! Siden jeg ikke alltid handler på den samme butikken så ble stolpediagram med artige, fargelagte klosser oppå hverandre et naturlig valg! Her er resultatet, f.o.m. oktober måned, da jeg flyttet til Oslo:

Matgraf

Fig 1: Stolpematgraf

Ting å merke seg ved denne grafen:

  • Julemåneden desember og påskemåneden mars er, ikke så veldig overraskende, de dyreste månedene.
  • Jeg handler som oftest på vei hjem fra jobb, og ettersom jobben relokaliserte i mars måned ble ICA min nærmeste butikk på vei hjemveien og overtok dermed inntektene fra Kiwi. Det er litt synd da denne ICA-butikken (Steen & Strøm, Oslo) er både dyrere og dårligere enn Kiwi-butikken i Storgata. 😦 Når jeg tenker meg om er den faktisk så begredelig at den nesten fortjener en egen bloggpost.

De siste 8 månedene har jeg i gjennomsnitt brukt 3 410,37 kr i måneden hos disse kjedene.

Kakematgraf

Fig 2: Kakematgraf

På denne kakematgrafen ser man at det er ICA som altså har stukket av med over halvparten av husholdningsbudsjettet mitt. Bastards: 😦

Reklame

2 kommentarer om “Husholdningskostnader

  1. hihi det der var dritkult 🙂 Jeg vil også ha scandiabanken og se hvor mye jeg bruker.. selv har jeg mitt egenkomponerte regnskap over faste utgifter på excel, som selvfølgelig er helt rompe dårlig og litt tungvint så jeg gidder aldri oppdatere.. Jeg vil forresten si at du har et vanvittig lavt matbudsjett da :O I virkelig ille tider kan vi finne på å bruke over 3000 på ei uke vi! Men da er vi teite altså.. åsså går selvfølgelig bleier og andre dyre babyting inn i «matbutikkbudsjettet» vårt..

  2. Hmm, og jeg som syns nesten 3500 i måneden var mye. Over 3000 på en uke sier kanskje ikke så mye om månedsgjennomsnittet hvis du handler bleier for en måned da :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s