Nokia Sportstracker

Jeg har bedrevet endel jogging siden i vår, og jogger nå ymse runder i Oslo by og omegn 3-4 ganger i uka. Jeg har tidligere skrevet om pedometer-applikasjoner (kart hvor du kan plotte inn ruter og få vite distansen), og idet jeg skulle finne frem den posten idag slo det meg at siden jeg nå har en telefon med GPS (en Nokia N78), burde det være mulig å gjøre dette på en bedre måte.


Etter et raskt søk på interwebben kom jeg over Nokias initiativ på området, Nokia Sportstracker. Det var smertefritt å få registrert seg og lastet ned en passende versjon av applikasjonen. Installasjonen var også rett frem, siden jeg allerede hadde registrert meg på vev måtte jeg bare taste inn brukernavnet og passordet mitt når applikasjonen startet. Så var det bare å trykke start, putte telefonen i lomma og sette av gårde! Når jeg var vel hjemme igjen trykket jeg stopp og så ble turen lagret, og jeg fikk se på endel fancy grafer og høydeforksjell, hastighet vs. tid osv. Deretter valgte jeg «Upload to service» fra menyen (applikasjonen er kun tilgjengelig på engelsk, spansk og italiensk) og aktiviteten ble lastet opp. Deretter svarte jeg ja til å laste opp mediafiler fra turen og programmet søkte etter bilder og videoer tatt på turen. Den fant glatt de to jeg hadde tatt, og lastet de opp.

Frognerstranda (ca. halvveis)

Når jeg logget meg på Sportstracker på web kunne jeg se turen plottet på kart (selve applikasjonen har ikke noe kartstøtte foreløpig), med bildene riktig sted på kartet og ellers den forventede informasjon om tid, hastighet osv. Jeg forsøkte å legge til en kommentar til aktiviteten, men da ble jeg møtt med en «Application Error» så prosjektet har tydeligvis noen barnesykdommer. Noe annet som er kult er at man kan søke etter andre ruter som folk har benyttet. Man kan velge en spesifikk aktivitet (Gåing, sykling, løping osv) og så er det bare å navigere rundt på Googlekartet så får man hele tiden en oppdatert liste for det valgte området!

Ble en lengre rant dette, men for å konkludere; Nokia sportstracker er en artig og trendy liten applikasjon, som herved får en sjelden og ikke minst eksklusiv anbefaling av undertegnede. 😉

Dagens turstatistikk og kartplotting finner du her.

Reklame

4 kommentarer om “Nokia Sportstracker

  1. skal si du er blitt sprek!! Kjempeflink er du 🙂 Er vel mer motiverende å ta seg en joggetur når du kan koble det opp til noe så høyteknologisk som nokias sportstracker… 🙂 Det burde vel være en fin måte å få flere selvtitulerte nerder med ut på en liten trimtur 🙂 Finnes det noe liknende for sony ericsson telefoner? eller funker nokia sin på alle? Det er sikkert ikke bare nokia eiere der ute som er interessert i sportstracker! 🙂

  2. Vet ikke om det finnes til Sony Ericsson. Du får lete litt, det burde jo det. Men du må ha med GPS for at det skal bli riktig festlig da. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s