Sneglepost, nei takk!

Når kan vi endelig si takk og farvel til snegleposten?

Abandoned MailboxStop the snailmail (plz)!

Jeg har en slik «postkasse»-sak (ikke helt ulik den på bildet), men den står i den andre oppgangen så det er sjeldent jeg gidder å gå for å tømme den. Men en gang innimellom må jeg jo det, og verifisere at det ikke er kommet noe viktig post (det har det selvfølgelig aldri). Jeg har ikke satt opp klistremerke med «Nei takk til reklame», så det fylles opp rimelig kjapt, og enda kjappere nå når det nærmer seg jul. Det var ganske tydelig å se på den bugnende kassa med blanke julemagasiner nå… Jeg lurer på hva som skjer om jeg ikke gidder å tømme og det ikke blir plass til vanlige brev? Vil brevet gå i tur med melding om «full postkasse»?

Ærlig talt, det er på høy tid at vi blir kvitt denne eldgamle og svært utrendy kommunikasjonsmetoden. I disse tider har vi efaktura til regninger, altinn til selvangivelsen og epost til alt annet. Utmerkede alternativer til den gamle snegleposten. Jeg regner med at de fleste som bestiller pakker på nettet allerede får en SMS eller epost når pakken er på postkontoret, muligheten er der ihvertfall. Så hva er det da man trenger den tradisjonelle postkassa til nå? Gårsdagens nyheter trykt på et stykke dødt tre? Er det en regel som sier at man må ha det, eller kan jeg bare ta vekk navnet mitt fra den og slippe å gå å tømme den med jevne mellomrom? Jeg bare lurer…

Reklame

10 kommentarer om “Sneglepost, nei takk!

 1. Det bildet var litt for stort for sidebredden.

  Jeg syns det er spennende å se hva som kan dukke opp i postkassen. Alt det kjedelige og nødvendige gjør jeg elektronisk, men når jeg får et personlig brev eller en bestilt film jeg hadde glemt, rett i postkkassa, så er det bare en positiv overraskelse.

  Men jeg er stadig forbauset over Nordea som sender meg brev annenhver uke om nye vilkår for bruk av deres tjenester, ennå jeg bare har en depositumkonto der.

 2. Liker å ha postkasse jeg 🙂 Men så har jeg også skaffet meg ekstra stor postkasse så jeg får pakker levert rett i den så jeg slipper det her grusomme maset med komme meg på et postkontor for å hente posten min! hvo yesterday er du lissom? Dessuten er det fint åf servert dagens nyheter rett på døra 🙂 Nå er jo vi så priviligert å ha postkassen hengende rett over ringeklokka, og slipper derfor å måtte gå ut av vår egen inngangsdør for å få tak i posten 😉

 3. Dagens nyheter? Avisene blir jo trykt mange timer før du får de..
  De fleste steder har vel fått post-i-butikk også så selv ikke i gokk er det vel ikke nødvendig å reise milevis for å hente pakker..eller?

 4. Joda man må reise langt for å få pakker her. vi har riktignok post i butikk i vår nærbutikk, men av en eller annen grunn hører vi ikke til de heldige som kan hente pakker der. vi må derfor ned til sentrum, midt i et kjøpesenterområde medparkeringskaos og drit for å hente pakkene på hovedpostkontoret i byen.. og det gidder man ikke. dessuten er det dagens nyheter i dagens avis! det trenger ikke være det siste som har skjedd nødvenigvis, men man må jo sjekke hvem som har kalva, gifta seg, dødd, blitt tatt i promillekontroll og dessuten lese baksiden hvor vi har ordet fritt og folk sender inn innlegg til de herligste kommentarer 🙂 slikt får du ikke i nett-utgaven! Hvor ellers enn i avisen kan vi for eksempel følge publikums synspunkter på pumpstikk, burning, pelskåper,hundespor i lysløypa, når jula bør starte og om nesset kommune bør få krisesenter hvis de får vinmonopol? Viktige saker så MÅ leses på papiret sammen med morgenkaffen og god morgen norge i bakgrunnen. HURRA FOR POSTKASSER

 5. «man må jo sjekke hvem som har kalva, gifta seg, dødd, blitt tatt i promillekontroll»

  Trodde alt dette var flyttet over til facebook for lengst?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s