Hellig vann?

Spersadex
Spersadex

Etter øyeoperasjonen fikk jeg resept på noen øyedråper som jeg skal drive å dryppe i øyenene fem ganger daglig. Prisen tatt i betraktning så lurer jeg på om «Spersadex med kloramfenikol» bare er et pseudonym for «Hellig vann». Det undrer meg hvor mye folk kan hyle over bensinpriser og ølpriser, men det er sjelden jeg hører noen sutre over prisen på legemidler. For å illustrere saken, se på dette regnestykket:

1l bensin = 12,98 kr/l
0,4l utepils på Aker Brygge til 69 kr = 172,50 kr/l
5ml spersadex til 115kr = 23000 kr/l

Nå ville jeg jo ikke akkurat ha helt bensin i øyene og lesket strupen med øyedråper, men en literpris på 23 000 kr syns jeg virker litt overdrevent, med mindre det da faktisk er hellig vann…

Reklame

6 kommentarer om “Hellig vann?

 1. Hmm, godt spørsmål. Kanskje det er emballasjen du betaler for?
  Uansett så er det nesten hellig vann, da det hjelper for det jeg anser som den viktigste sansen vi har, nemlig synet.

 2. en liter bensin koster da for faen ikke 134 kroner! hvor fyller du egentlig? her er den under 10 veffal :O Dessuten er medisin litt hellig vann og du kan være glad for at du lever i et land hvor nødvendig øyemedisin er tilgjengelig uten større utfordringer enn at du kanskje må få hjelp av en ledsager til å komme deg til nærmeste apotek.. Og utgiften til øyemedisin er kanskje en engangssak, mens de fleste fyller opp bilen med bensin hver eneste uke!så slutt og klag og tenk på barna i afrika som må gå i flere hundre mil før de får tak i den samme medisinen!

 3. Hvor kom det tallet fra, anja?

  Vi må alle fylle opp bensin jenvt og trutt. Du har ikke vurdert å ta kollektivtrafikk? Du vet hvor mye forurensning biler står for hver dag, og det går ut over flere enn folk i Afrika. Ja, alle våre barns fremtid står på spill her. Godt at Birger promoterer miljøvennlige biler.

  Og rettferdiggjør det at barna i Afrika har dårlig tilgang på medisin prisen her i landet? Kanskje overskuddet går til dem, og ikke rett i lommene til pengegriske medisinmakere? I så tilfelle ville jeg gjerne vært informert om dette, og kanskje kjøpt litt mer enn jeg trenger.

 4. Humira: 10.854 kroner per 1,6 milliliter = 6.783.750 kroner per liter.

  Godt man ikke engang betaler egenandel for denne medisinen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s