Tomatbusk

Etter jeg var i Grimstad tidligere i vår og plantet hekk ble jeg så insipirert at jeg fant ut at jeg også måtte la mine grønne fingre få utfolde seg i Tigerstaden. Jeg har imidlertid ikke et like stort område å boltre meg på, men jeg har i det minste en liten balkong som får en god del sol på ettermiddagene. Jeg liker tomater og det har jeg også erfaring med å dyrke siden jeg har hatt egen tomatplante tidligere (riktignok for 20 år siden, men det er detaljer). Dessverre kan jeg ikke si det samme om chiliplanten jeg fikk i vinter som jeg ikke klarte å holde liv i, selv om jeg prøvde så godt jeg kunne å både vanne og prate med den. Det ble nok litt for mye av begge deler for den…

Uansett bestemte jeg meg idag for å dra en tur til Plantasjen for å gjøre et nytt tappert forsøk. Der fikk jeg heldigvis god hjelp av en fyr som tydeligvis kunne alt om tomater. Han mente det var litt sent å sette frø nå, og også enklere å begynne med en liten plante.  Så da ble det denne lille søte tomatbusken som jeg akkurat har plantet om i en 9-liters potte med et tjukt lag lecakuler i bunn og masse god jord rundt. Jeg fikk ikke helt med meg hvor mye jeg skulle vanne den, men siden Internett sa at de likte det fuktig gav jeg den en liter. Sannsynligvis var det for mye siden jorda var ganske fuktig allerede, og alt vannet så ut til å renne ut på balkonggulvet..

Jeg kommer selvfølgelig tilbake med nøye oppfølging av plantens utvikling her på denne bloggen utover sommeren (så fremt jeg ikke allerede har tatt livet av den), så stay tuned!!

Reklame

En kommentar om “Tomatbusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s