Opera "Instant Widgetize"

Opera slapp nylig sin nye tjeneste «Widgetize!» som automatisk genererer såkalte widgets for deg. Alt du trenger å gjøre er å gå til http://widgets.opera.com/widgetize/, velge widget-type, utseende og kilde! Som om ikke det er nok så har de funnet på en ny link rel-tag slik at vevlesere kan automatisk oppdage om siden har en «widget» tilordnet (på samme måte som man har gjort med bl.a. RSS i årevis).

Du legger rett og slett til følgende tagg i HTML-filen din:

Hvis du bruker «instant widgetizeren» så får du en ferdiglaget url og hele pakka for deg, bare å lime rett inn der du vil.

Nå er det imidlertid KUN Opera 9.0 som støtter dette akkurat nå, og det er vel lite sannsynlig at noen annen vevleser noengang vil støtte dette. Når du besøker en side som bruker denne link-taggen med Opera 9.0 får du et søtt lite tannhjul til høyre i adresselinjen din (ved siden av evt. det eldgamle og kjedelige RSS-ikonet). Hvis du trykker på denne så popper «widgeten» straks opp og du blir spurt om du vil beholde den, på samme måte som man er vant til med andre utvidelser i Opera.

Så hvis du kjører Opera 9.0 og enda ikke har testet «widgetz» så har du sjansen nå med en gang på denne siden!

Hottere enn dette blir det neppe! 😉

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s