WWDC 2006

Endelig var Steve Jobs’ nøkkelnote (eventuelt foredrag) på World Wide Developer Conference ’06 i San Francisco vel overstått. Jeg og en kompis hadde selvfølgelig benket oss foran maskinen i håp om å få se den i 21-tiden, men den kom dessverre ikke før 23-tiden, og så lenge klarte jeg jo selvfølgelig ikke å holde meg.

Noe skuffet var jeg nok av å finne ut kun det jeg hadde forventet, ny Mac Pro og Xserve med «woodcrest.» En rå maskin, men ikke veldig spennende. Det ble ingen adoptering av Core 2 Duo eller noen ny mobiltelefon.

Som planlagt ble det også presentasjon av «Leopard«, men Mr. Jobs kunne ikke love at man ville kunne ta i bruk denne før neste vår.

Her er noen av høydepunktene fra hva «Leopard» får:

  • iChat med revolusjonernde «tabs», som vi har vært vant med fra Gaim/Trillian/blabla i årevis
  • Mail med såkalte «stationaries», hvem husker vel ikke stationeries fra Outlook Express som ble hot mot slutten av forrige århundre og gikk av moten like fort?
  • Time Machine – filgjenoppretting med hot rombakgrunn. Perfekt for surrehuer som får det for seg at de må slette ting på datamaskinen!
  • Spaces – Apple sin oversettelse av «virtual desktops». «Virtual Desktop» er jo naturligvis ikke like hipt og trendy lengre. En «nyvinning» som Linux har hatt i 10(?) år.

Safari Instant Widgetize (*gisp*)

Det er allikevel liten tvil om at den aller største nyvinningen i «Leopard» kommer fra nettleseren Safari (ja, den som kommer standardkonfigurert til å IKKE bruke tabs). Det er tydelig at de har skjønt hvilken enorm betydning trendy widgets (og gjerne uhorvelig mange av de) betyr i samfunnet vårt i dag. Jeg har tidligere skrevet om Operas «Instant Widgetize», men Safaris «Widgetize» slår knock-out på denne. Her kan man faktisk «widgetize» en hvilken som helst nettside, direkte fra en egen dedikert knapp i nettleseren sin!

Og som om ikke det var nok så kommer jo «DashCode» også for å enkelt lage «widgets», hvis ikke Safaris «widgetize» duger for deg. Da kan du i tillegg få dele dine herlige widget-kreasjoner med andre trendy widget-brukere i macosfæren! 😉

Reklame

En kommentar om “WWDC 2006

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s