Birger blir hedning

I lys av Arbeiderpartiets noe keitete forslag til statskirkens plassering og rolle i det norske samfunnet i fremtiden samt kirkens makabre håndtering av preste-ansettelse i vinter bestemte jeg meg like før påske for å endelige gjennomføre min utmelding av Statskirken. Dessuten er jo påsken en ypperlig anledning for dette. Jeg har tidligere fått tilsendt dåpsattest, men ikke kommet så langt til å få sendt inn utmelding…

Til min store overraskelse var dette nå heldigvis blitt mye enklere. Fra og med 01.01.2006 så er det nemlig ikke nødvendig å sende med dåpsattest, men signert utmelding skal være nok. Det er heller ikke nødvendig å sende dette til sitt lokale kirkekontor, men det kan sendes til en sentral adresse så tar de seg hånd om det. Så det har jeg gjort, men har fremdeles ikke fått bekreftelse på utmelding (jeg regner med de drar dette ut så lenge som mulig). Jeg har imidlertid fått innmeldingsbrev fra Human-etisk forbund og returnert dette. Neste steg på vei blir nå at utmelding ikke skal være nødvendig, og at innmelding er frivillig, men det spørs vel om jeg får oppleve det i min levetid…

Så, til den norske statskirke: Takk for ingenting.

Reklame

2 kommentarer om “Birger blir hedning

  1. og velkommen til deg Birger, til oss Human-etikere! Her vil du få mye glede på din vei gjennom livet! Husk, vi tror på stener, ikke Gud 😉

  2. Velkommen i klubben!! Det var på tide!!! 😀 Du skal nok få det veldig godt sammen med oss andre hedninger 🙂 Dessverre blir man fremdeles automatisk innmeldt i det her kirkesamfunnet vårt ved fødselen, og som kommende mor er det her selvfølgelig helt uholdbart i 2007! Det tok meg selv femten lange år som statskirkemedlem før jeg endelig fikk lov til å melde meg ut og bli fri! Stener forby at det skal ta like lang tid med mine egne barn…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s