Fisketur

Jeg kom til Grimstad for sommerferie/arbeidsferie på mandag kveld, litt forsinket av ymse gode grunner. Hele tirsdagen gikk vekk til å rydde vekk plank som vår snekkervenn Tommy har revet av huset for å legge ny kledning på store deler av ytterveggene. Mot slutten av dagen fikk jeg allikevel en sjanse til å ta en liten fisketur.

Jeg hadde vært innom Intersport tidligere på dagen for å finne noe passende fiskeutstyr; det var ingen stor utfordring i og med at det eneste de hadde var noen regler til 49,-. Usikkerheten var stor om hvorvidt det ville være mulig å få fisk på disse krokene direkte, uten å noe fiskemat på dem. Jeg har «hørt» (altså lest på Internettet) at det skal være mulig uten mat på krokene, så jeg bestemte meg for å ta sjansen. Jeg dro ut i halv åtte tida og dorget rundt et par timer, fin terapi, men foruten ett napp var det temmelig resultatløst. Det begynte å bli mørkt og jeg bestemte meg for å tøffe innover og ha snøret hengende ute. Akkurat i det jeg fant ut at jeg ihvertfall måtte knipse dette bildet av solnedgangen så beit det:

Da jeg hadde fått et napp tidligere på kvelden, nølte jeg og endte opp uten resultat. Jeg nektet  å la det skje igjen, og istedet bredde panikken seg raskt.. Husk at jeg kan aldri huske å fått fisk siden jeg gikk på barneskolen og lå med pilk på brygga i byen (og det var ikke spesielt vanskelig..), så dette  var naturlig nok en meget dramatisk begivenhet! Jeg kastet kamera fra meg, halet og dro som en gal, snøret vaset seg til rundt omkring i båten, men det gjorde ingenting, for dette skulle opp samma f! Ganske snart så jeg den blanke buken på fisken velte seg under overflaten. Jeg fikk halt opp de siste par meterene med snøre, og kastet fisken over rekka. Som om ikke det var nok så kom det jaggu en liten makrell på en krok rett bak også.

Naturlig nok stod jubelen stod i taket og stemningen var elektrisk i det øyeblikket jeg triumferende kunne plante kniven i nakken på fisken!

Enkelte vil kanskje stille spørsmål ved suksessgraden til en fisketur på to timer med et nettoresultat på én stk. sei på en drøy kilo og en liten makrell, men for meg var det utvilsomt en milepæl og en stor triumf som på ingen måte kan underdrives!

Fikk først stekt og spist fisken til kvelds idag, og det smakte selvsagt helt fortreffelig med bernaisesaus og sørlandschips til! 🙂

Reklame

En kommentar om “Fisketur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s