Kommentarspam

Spam

Det er veldig hyggelig å se hvor populær denne bloggen er blitt, også blant dere spammere (selv om dere sannsynligvis ikke leser dette, sauer).
Jeg bruker selvfølgelig WordPress-pluginen Akismet som stopper det aller meste av kommentarspamen som kommer inn hit. Til nå har den stoppet 3184 kommentarspams. Uten den ville det neppe vært mulig å drive en (u)seriøs blogg i dagens bloggosfære.

I tillegg er det også slik at jeg må godkjenne alle kommentarer på forhånd (inntil du har fått tre godkjente kommentarer). Dessverre er det nå blitt en del spam som Akismet ikke umiddelbart anser som useriøs, og som jeg derfor må merke som spam manuelt. Spesielt har spammerene vært overraskende glad i min først post, om bukkakekakene. Dette har jeg nå sett meg lei på og har derfor gått til det skrittet og også innføre en CAPTCHA-test på sidene. Denne består i å svare på et enkelt mattestykke. WordPress-pluginen jeg bruker til dette er Math Comment Spam Protection Plugin. Den vil forhåpentligvis luke ut de mest innpåslitne spam-robotene!

Test det ut i kommentarfeltet under denne posten!

Reklame

6 kommentarer om “Kommentarspam

  1. Hei og hopp. Akkurat som ikke jeg har fått nok av mate nå. Jeg har for øvrig en veldig fin spam-stopper i gjesteboka på hjemmesiden min, den funker veldig bra, ikke et eneste spam-innlegg har jeg fått. (For øvrig ingen andre innlegg heller)

  2. @MagiskeStener.com: NOE spam, kommer tydeligvis igjennom på tross av mattespørsmålet. Men så lenge det er produkter av en slik kvalitet så er det jo ikke farlig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s