Halvannet-sete

Sannelig godt å se at Aftenposten tar opp saken med 1 1/2 sete på Oslobussene (se: Er setet ment for én eller to?). Merkelig at jeg ikke har blogget om det tidligere siden jeg ofte har lurt på hva i all verden de tenkte da de installerte disse greiene. Setene er for smale til to og for brede til én. Jeg tar sjeldent buss, men om nødvendig trøkker jeg meg lett ned ved siden av en som sitter i et halvannet-sete. Jeg husker ved et tilfelle endte jeg opp med hele setet for meg selv da min setekamerat ikke var like begeistret som meg for et 0.75 sete og foretrakk heller et 0.0-sete. Jeg breiet meg triumferende og konstaterte at om man velger å reise kollektivt så får man for pokker tåle litt intimkontakt, det er jo en del av sjarmen!

Ruter i Oslo kaller visstnok setene for «mor og barn»-seter, i følge artikkelen, men jeg velger å kalle de tjukkas-seter. Ruter har vært framsynt og registrert at alle piler peker oppover når det gjelder gjennomsnittsvekten blant landets befolkning, tatt høyde for dette og spesialdesignet seter for den kommende tjukkasgenerasjonen. Inntil da forbeholder jeg meg retten til mitt 0.75-sete.

Reklame

En kommentar om “Halvannet-sete

  1. 1.5 setene er perfekte etter en lang dag på shopping! Det er for lite med et singel-sete når man har en haug poser med seg, men man har ikke «lov» til å okkupere et dobbeltsete, men siden man sjelden får sittekamerater på 1.5-setene, er disse altså perfekt til en erson med bæreposer.. Min favoritt i alle fall!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s